Wibrin 27/06/2014 - 29/06/2014

En het was weer zover. Ons weekendje mountainbiken stond weer voor de deur.
We hadden een huisje gehuurd in Wibrin, voor sommigen wel een 10-tal extra km voor ze de oprit van de vakantiewoning gevonden hadden maar we zijn er uiteindelijk dan toch allemaal geraakt.

Vrijdagmiddag met een groepje van 7, klaar voor het eerste tochtje. We kozen voor de vaste route  van Wibrin nummer 5, deze route kwam bijna aan de voordeur voorbij.
Heel afwisselend parcours, net als je begon te denken van “hmm, nu toch wel wat verhard gehad” ging de route het bos in en kregen we een mooie singletrack, een pittige afdaling of een hels klimmetje. Het was puur genieten. Het weer? Af en toe het zonnetje, beetje motregen, schuilen voor een serieuze regenbui … het had erger gekund.
Uiteindelijk 42 km op de teller, toch mooi voor een verkenningsritje.

Terug thuis konden we nog buiten aperitieven maar eens de spaghetti op de tafel stond  moesten we noodgedwongen onze meerdere erkennen in de natuur en maken dat we met al onze glazen, borden, kastrollen etc … terug binnen waren. Het zag eruit als zou het gaan stormen maar dat is uiteindelijk dan toch uit gebleven.

Zaterdag morgen, na het vertrek van Fien en Carolien, was het wachten op Gwen en Elke. Het weer zag er aanvankelijk wel goed uit. Het was alvast droog om te vertrekken.
Vandaag kozen we voor route 6 tot in Houffalize om daar dan route 4 te rijden en eens terug in Houffalize het vervolg van route 6 tot weer terug in Wibrin. De routes zijn mooi, vrij gevarieerd en goed te rijden maar af en toe moesten we, spijtig genoeg, toch van de fiets. Wortels en stenen waren enorm glad. Het was zolang droog geweest en nu was het beginnen regenen, tja … dat maakt dan alles zo glad, voorzichtig zijn dan maar.
Ondanks het slechte weer stond er toch 59 km op de teller, daar konden we mee leven.

     

Zondagmorgen vertrokken ook Mieke, Sara en Sylvie. Het was grijs en miezerig. Gwen en Elke besloten om toch te gaan mountainbiken terwijl Viv en Dora opteerden voor één van de wandelroutes. Rond een uur of 2 was iedereen weer terug in het huisje. Samen nog wat eten en na babbelen en uiteindelijk weer allemaal huiswaarts.