13/06 – 16/06/19 Bike Women Camp Resia Italie

We waren ingeschreven met een groepje van 4 maar een hernia en een gebroken middenvinger zorgden er voor dat het feestje niet doorging en we slechts met 2 naar Italië konden afzakken.

“We maken er maar het beste van zeker?”

Afspraak in Active Hotel Edelweiss in Resia, mooi verblijf met zicht op de Reschensee. Eens op onze kamer vonden we al een fijne goodie tas met interessante en plezierige hebbedingetjes.
Het kamp situeerde zich aan het meer zelf, gezellige drukte met allerhande standjes van modieuze mtb kledij,  testfietsen, navigatietoestellen, helmen …

Om 11 uur ging het dan effectief van start, indeling van de groepen en start van de 1ste toer.

Zoals steeds gaan de gidsen met hun groepen eerst even op een open plaats wat basistechniek oefenen. Zien wat voor vlees ze in de kuip hebben, enkele tips geven en natuurlijk werd de bunny hop nog eens uitgelegd, gedemonstreerd en geprobeerd.

3 dagen lang enkel hm in dalende lijn, alle hm naar boven gingen met de liften in de buurt.

Schöneben Piz  met zijn pittige trails die deel uitmaken van de 3-Länder Enduro Trail, Bergkastel Bahn met de vlotte Bergkasteltrail en mooie Bunkertrail en de Mutzkopf Bahn waar boven meerdere trails vertrekken die ook deel uitmaken van de 3-Länder Enduro Trail.

De laatste avond werden we aan het hotel opgehaald voor een afscheidsfeestje in de berghut Stieralm, bijna alle Mädels gekleed in een Dirndl, dolle pret, een ware danspartij aan het einde van avond om dan ’s nachts terug te keren met de Bergkastelbahn, had ook wel iets, zo in het donker met onweer in een kabelbaan zitten.

Bike Women Camp staat zeker weer op de kalender in 2020.
Laat ons hopen dat ons groepje dan weer volledig is en eventueel ook aangegroeid.