26/01/2019 Beginnersgroepje

Fijn initiatief van Heidi Rombouts om er eens op uit te trekken met dames die weinig of geen mtb ervaring hebben.
Ze kwam op het idee om een  MTB Ladies beginnersdag te organiseren en met succes!

Afspraak in Westerlo aan het Boswachtershuis, een mooi groepje van zo’n klein 10-tal deelnemers die het er allen over eens waren dat voor dames iets te weinig georganiseerd wordt, dan maar zelf iets in mekaar steken!

Aanvankelijk op de Asberg wat op en neer waar de bikesters hun hart konden ophalen op leuke trails, klimmetjes en afdalingen. Via kasteel de Merode ging het dan richting Averbode, aan de Weefberg zijn enkele meer technische afdalingen, voor sommige nog iets te moeilijk, voor anderen peace of cake als liep dat ook niet altijd van een leien dakje en werden rare, zeer speciale afdalingstechnieken gedemonstreerd Surprised.

                  

 

Af en toe een beetje Bloso in Herselt, Blauberg, Averbode en Westerlo om na een mooie rit, weliswaar wel flink onder de modder, na te genieten in het Boswachtershuis met een lekker drankje.

De commentaren waren zeker positief, prettig om mekaar te leren kennen, fijne ervaring voor iedereen en zeker voor herhaling vatbaar.
Het rijden in groep heeft een stimulerende werking, een positieve groepsdruk werkt dan ook lef en kunde in de hand, iedereen was gewoonweg laaiend enthousiast.

Tot snel!

Heb je ook weinig mtb ervaring maar kriebelt het om toch eens mee te komen, voor info mailtje aan Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.