21/10/2018 Rit Mol-Eersel-Mol met Lowie

Brr …  Koud! 2.5° in Mol, dat zijn we niet meer gewoon maar een ritje met Lowie belooft altijd veel moois en natuurlijk hadden we er weer zin in.

Oorspronkelijk werd een parcours in Mol uitgestippeld maar de lange droge zomer heeft er voor gezorgd dat Mol en omgeving zijn veranderd in een mulle zandbak. Op zich niets mis mee want de meesten van ons zijn toch Kempenaren? Maar toch. Uiteindelijk werd gekozen voor een ritje Mol – Eersel – Mol.

THX LOWIE, van begin af aan mooie singletracks, supermooi uitzicht aan het Rauwse meer, de weerspiegeling van de bomen met hun fijne herfstkleuren, het leek wel klein Zwitserland.

Het ging allemaal heel vlot, richting Nederland zagen we al van ver de markering van de grens.
Beetje geschiedenis hoorde daar vandaag ook bij, info over de dodendraad, een elektrische versperring aan de grens tussen België en Nederland tijdens WO I.

Kilometerslange singletracks in de bossen van Eersel en het Pannegoor. Plaatsen waar je vaak niet kan komen omdat de paadjes zo moddergevoelig zijn. Vandaag niets van te merken, allemaal stofferige snoetjes.

Er bleef een leuk tempo op zitten, Lowie weet als de beste welk vlees hij in de kuip heeft en past tempo en parcours aan, het wordt nooit vervelend of saai.

75 km op de tellers, we keken terug op een leukte tocht en hadden een après in het wintercafé van de tennisclub in Mol Wezel wel verdiend.