21-23/09/2018 Weekend Luxemburg

Ons jaarlijks weekendje in september heeft weer deugd gedaan. Dit jaar hadden we 2 chalets geboekt op Camping Bissen in Esch-sur-Sûre, 10 ladies van de partij en Gwen had een veelbelovend programma opgesteld.

Vrijdag afspraak op een bosparking in de buurt van Les Vergers de Steinsel op de Montée Haute voor een ritje van 42 km,  niet al te technisch, mooie opwarmer dus.
Heel wat plezante kms naar beneden, we hadden meteen de smaak te pakken. Via bospaden en singletracks, spitzkehre bochtjes en heimelijke klimmetjes zijn we gereden tot aan het meer van Mersch.

 

Omdat we toch nog een ritje van  +/- 40 minuten met de auto voor de boeg hadden besloten we om van daaruit een kortere weg terug te nemen naar de bosparking. Dat kon via de aangelegde fietspaden langs de Alzette. Eens terug in Steinsel wachtte ons nog wel de lange klim terug naar de Montée Haute, waar de auto’s geparkeerd stonden.

De rit van zaterdag was prachtig, 55 km door de Terre Rouge, een grote speeltuin vol singletracks met een zeer hoog fungehalte.
Prachtige omgeving met een afwisselend parcours, technische passages en afdalingen die, dankzij tips en instructies van Inne, ook gereden werden. Er werden grenzen verlegd.
Af en toe tijd voor een stop op mooie plekjes. Genieten in de zon van de uitzichten en van onze picknicks. Wat kan het leven mooi zijn!

Mooie afsluiter ’s avonds, gezellig tafelen in restaurant Bissen aan de overkant van de camping.

Op zondag nog een ritje van een tweetal uurtjes, vertrek van op de camping met een uitgedund groepje. Eén spelbreker … het weer, al zag het er wel beter uit dan de voorspellingen deden geloven en het was helemaal niet koud.
Volgens Gisèle waren de afdalingen heel technisch en ze vond het prachtig hoe Tinne & Co de techniek beheersen.

  

We maken weer plannen voor volgend jaar!
Kans is groot dat we terug naar Luxemburg trekken, volgens Gwen is er nog zoveel meer moois te biken en het gidsen doet ze super! THX!