08/09/17-10/09/17 MTB Ladiesweekend Liresse

We werden uitgenodigd door Halinka in haar supermooi natuurhuisje, gelegen in Vivy, vlakbij Rochehaut. Een ruime tuin van 2,5 hectare
met e
igen vijvers en bronnen. Ideaal plekje voor een weekendje met de ladies.
Bedoeling van ons weekend, op 12 km van Bouillon, was om vrijdag en zaterdag onze eigen mtb toerkes te fietsen en op zondag deel te nemen aan de Grand Raid Godefroy.

Wel, de weergoden deden ons enigszins van mening veranderen.
Aankomst vrijdagmiddag werd uitgesteld tot vrijdagavond en op zaterdag werden de mtb schoenen geruild voor wandelschoenen.

Het was eens iets anders. Ondanks het feit dat we er uitzagen als een bende uitgerekende kiekskes hadden we er toch plezier in. Tussenstop in café Lallemand in Gros-Fays, meer dan de moeite waard, heel speciale en gezellige bruine kroeg open sinds 1897.
Weg en weer 13,5km wandelen … speciaal gevoel in benen!

 

Tegen de avond klaarde het uit, even op het terras, beetje bij babbelen, genieten van de tuin en van het kabbelende water van de Liresse.

Voor de maaltijden en versnaperingen hadden we allemaal ons steentje bij gedragen.
Ontbijt was telkens dus heel gevarieerd, op vrijdagavond schaftop de potten spaghetti en wokschotels en op zaterdagavond was er keuze uit buffet van verschillende hoofdschotels vergezeld van lekkere wijnen.

 

Zondagmorgen, eindelijk fietsweer. Het was tenminste droog, beetje mistig, maar dat nemen we er graag bij.

In plaats van tot in Bouillon te rijden werd gekozen om vanuit de tuin te vertrekken voor een ritje dat Halinka nog op gps had. Toerke dat ze als toertocht enkele weken geleden gereden hadden.
Meteen een klimmetje om op te warmen, via Cornimont naar Rochehaut.
Afdaling naar Poupehan en van daar beetje op en neer langs de Semois om dan via Sensenruth en een laatste klimmetje in Mogimont terug te keren naar Vivy. 1100 hm, voldoening? Zeker!

Nogmaals dank aan onze gastvrouw Halinka, waar we welkom waren in een natuurhuisje dat we niet snel zullen vergeten.