09/09/16 - 11/09/16 Vulkanbike

Het lag vorig jaar na Olloy al vast. In 2016 nemen we deel aan de Vulkanbike in het Eifelgebied.
Begin dit jaar gingen we op zoek naar een vakantiehuis en zo kwamen we in Rockeskyll terecht, 15 km van de startplaats Daun.

Op vrijdag deden enkele dames al een toerke met de mtb om de spieren al een beetje voor te bereiden voor zaterdag. Uiteindelijk meer hm op de teller dan op zaterdag tijdens de halve marathon moesten verwerkt worden.

We zijn met 9 en alleen Sarah gaat voor de ultramarathon, goed voor 100 km en 2300 hm. De andere 8 vinden genoegen in de halbmarathon van 60 km en 1300 hm.

mtb_ladiesmtb_ladies

Sarah moet om 9 uur starten, uurtje vroeger dan de halve marathon en is dan ook al een heel eind op weg als wij op de startplaats aankomen. We hebben tijd genoeg … om nog handschoentjes te kopen, om nog een kop koffie op terras te drinken, om nog leuke selfies te maken …
Als om 10 uur het startschot gegeven wordt hebben we zelfs zoveel tijd dat de deelnemers van de 35 al gaan klaar staan om te vertrekken en wij ons nog een weg moeten banen naar het parcours.

Het parcours op zich is saai, te veel shotter, maar dat wisten we en we moesten genieten van de uitzichten, de panorama’s, kortom van de Eifel en omdat het weer zo schitterend was kon dat ook.

Na enkele uren “afzien” “genieten” “zweten en zwoegen” behaalden we allemaal de finish.

Sarah had een superdag en besloot om voor een goede tijd te gaan.
Resultaat : 1ste in de categorie Senioren II weiblich. Op het hoogste schavotje en nog een mooi plaatje met Sabine Spitz. Het afzien had geloond. Trots op Sarah en de bende genoot mee!

mtb ladiesmtb ladies

Voorstelletje voor volgend jaar De Grand Raid Godefroy? Enkele dagen naar de streek van Bouillon?