27/08/2016 MTB Ladiesdag Genk

9 dames op de afspraak, tochtje met veel single-tracks, afwisselend parcours dat heel wat concentratie vraagt.
We vertrokken aan de manege van Kattevenia. De eerste lus ging richting Zillebos en over de Lessenberg. Het had ons heel wat moeite gekost om dat deel van het parcours te rijden zonder 2x op dezelfde plaats te passeren, ook nu vandaag is dat niet gelukt, maar goed, als we ons kunnen amuseren dan is dat helemaal niet erg.

Nadien via Langerlo en Melberg kwamen we aan de fietsbrug over de Oosterring. Net zoals bij de verkenning was die onderbroken en moesten we over de balustrade van de Oosterring kruipen en te voet oversteken, we waren totaal aan ons lot overgelaten, geen omleidingsborden hoe het dan wel moest.

De lus door het spaghetti bos wordt door iedereen gewoonlijk wel gesmaakt, ook daar is het concentratie troef en een foutief paadje inslaan was altijd snel gebeurd maar het lukt ons toch om er de schwung in te houden. 30 km ver, tijd voor een pauze, eigenlijk hadden we een picknickplaats op het oog maar omwille van het warme weer werd gekozen voor een terrasje zodat de drinkbussen en camelbags konden gevuld worden.

Nog een lus vol single-tracks en dan op naar de mijnterril van Winterslag. Zweten geblazen eer we boven waren! Voldoening alom!!
Tot slot nog een aantal plezante technische kilometertjes op de flanken van de terril om dan via de Chinese muur terug naar de parkeerplaats van Kattevenia te rijden.

     mtb_ladiesmtb ladies

Superdag, supergezelschap, superweer, superparcours ... alleen maar superlatieven ... dank aan alle aanwezige ladiekes.