16/01/2016 MTB Ladiesdag Middelkerke

Het was een dubbeltje op zijn kant vrijdag, de ladiesdag wel of niet afgelasten? Het parcours in de duinen had er de afgelopen weken schitterend bij gelegen en net nu had Koning Winter besloten om de bloemetjes eens buiten te zetten. Na een beetje over en weer gebel en gemail zouden we er dan toch voor gaan. En gelukkig, zaterdag was prachtweer, wel veel wind, maar dat is nu eenmaal eigen aan de kust.

 De Choufkes namen ons naar jaarlijkse traditie weer mee op sleeptouw. De club is al maanden bezig om, in overleg met Natuurpunt, een parcours aan te leggen zodat wandelaars en mountainbikers over gescheiden paden zichzelf kunnen uitleven en van de natuur kunnen genieten.
Er is nog veel werk aan de winkel, veel snoeiwerk om de paden berijdbaar te maken, maar er is ongetwijfeld een prachtig parcours in de maak.

In tegenstelling tot andere jaren werd eerst gekozen voor de oostelijke duinen. Oppassen voor de felle windstoten! We waren gewaarschuwd, af en toe stevig weerwerk om recht te blijven.

Plezante afwisseling tussen stoempen tegen de wind in, proberen om zonder afstappen door de stroken losse zand te komen, keren en draaien tussen de bosjes, diep genoeg buigen om niet met je rugzak aan één of andere tak te blijven hangen ...

Na een uurtje mtb ten oosten van Middelkerke tijd om de andere richting uit te rijden.
Via Westende en Lombardsijde richting Nieuwpoort. Beetje sightseeing langs de haven, even tijd nemen voor een foto op een mooie lokatie.
Ondertussen 1h45 onderweg, tijd voor de lunch.
Carolien had, net als andere jaren voor ons gereserveerd in een eetcafé in Nieuwpoort.

Via de kinderboerderij, langs de Oude Veurnevaart en een stukje langs de Ijzer terug naar Middelkerke.
Content met ongeveer 50 km op de teller.

Het amusementsgehalte lag dit jaar enorm hoog, vooral blij dat we ladiesdag lieten doorgaan en ons niet lieten afschrikken door de voorspelde sneeuw- en hagelbuien.
Speciale dank aan De Choufkes en hun fotograaf.