24/10/2015 MTB Ladiesdag Essen

 In Essen kunnen we steevast rekenen op een groepje plaatselijke dames die voor de gelegenheid hun koersfiets inruilen voor een mtb of die na enige tijd van inactiviteit toch nog eens van start willen gaan. Mooi! Zo krijgen we iedereen in beweging!

 

Linda en Alex hadden weer een supermooi parcours uitgestippeld richting Huijbergen en Bergen op Zoom met de Brabantse Wal en op de terugweg passage langs de Kalmthoutse Heide. Gesplitst in 2 groepen, shortcuts zodanig ingebouwd dat we ook onderweg mekaar een keertje tegenkwamen, altijd leuk.
Even twijfel of we de extra lus naar Bemmelenberg en De Duin voor of na de lunch zouden doen, bedoeling was om samen te eten in Hostel Stayokay. Toch maar eerst de lus met veel singletracks en los zand, per slot van rekening stond er nog maar 29 km op de teller. We waren nog niet moe!

 

Kettingbreuk voor Carolien, wat zijn we dan blij dat er enkele mannelijke gidsen mee zijn! Alhoewel, in ons groepje zitten er toch ook een paar die wel van wanten weten als het zoiets is.

We kijken weer terug op een fijne ladiesdag met 68 km / 65 km mtb in de beentjes. Nadien nog een kleine mtb-après in de gezellige taverne van T&T in Essen, wat wil een mens nog meer?

Volgende afspraak in Koersel-Stal toertocht van 85 km op 11/11/15