Olloy-sur-Viroin  04/09/2015 - 06/09/2015

Vorig jaar op de toertocht in Olloy stond het al vast, in 2015 plannen we een weekendje  omgeving Viroinval in combinatie met de toertocht van de Catsbikers.
Op zoek naar een gîte begin dit jaar die we uiteindelijk vonden in Regniessart, perfect voor ons gezelschap.

Op vrijdag met 6 ladiekes op route. Voor vrijdagnamiddag was een bewegwijzerde route die zowaar langs de gîte passeerde de gemakkelijkste optie. De route was zo’n 60 km lang met 2x de mogelijkheid om een shortcut te nemen, afhankelijk van het weer, de zin en de tijd die we hadden.

Misschien iets te veel verwacht van de route maar achteraf gezien is dat meestal wel het geval met die afgepeilde routes, die zijn gewoonlijk voor iedereen vrij toegankelijk, daar moet je dan ook geen spectaculaire afdalingen verwachten. Maar goed, er stond toch 55 km op de teller.

De toertocht van Olloy passeerde vlak langs de gîte. Op vrijdag hadden we de pijlen zien hangen en besloten dan meteen om op zaterdagvoormiddag daar alvast een aantal kms van de rijden. Was al ietsje beter dan het parcours van vrijdagnamiddag maar voldeed nog niet aan de vooropgestelde eisen. Neen, we zijn ondertussen kritischer, veeleisender en vooral ook handiger geworden!

Om 12 uur tijd voor de picknick. Afspraak bij onze gidsen voor zaterdagnamiddag, Bruno en Monique, waar we getrakteerd werden op lekkere gebakjes met  thee en/of koffie. Een uurtje later weer de fiets op en het werd meteen duidelijk dat Bruno een heel ander parcours voor ons had uitgetekend.
Eindelijk … na de eerste klim een prachtig panorama, mooie singletracks op de flank die af en toe een beetje techniek vereisten, uitdagende afdalingen (al dan niet te voet J).
40 km mtb plezier van de hoogste plank, afwisselend op Belgisch en Frans grondgebied.
Nog eens nen dikke merci !!!

Totaal van 70 km en 1.700 hm mtb op zaterdag wow … en dan moet en we ’s anderendaags de toertocht nog doen? De beentjes zullen het geweten hebben.

Zondag iedereen weer vroeg uit de veren. Beetje verspreid vertrokken we richting Olloy-sur-Viroin.
Sommigen wilden heel vroeg vertrekken om ook op tijd weer naar huis te kunnen vertrekken, anderen hadden afgesproken met familie en vrienden in Olloy om samen de toertocht te rijden maar onderweg kwamen de meesten mekaar toch weer terug tegen, hetzij aan de start, hetzij aan de bevoorrading, hetzij aan de après … met of zonder saucisse J
Nog een pluim voor de organisatie! Supermooi werk geleverd met al die combinaties.

We kijken weer terug op een schitterend weekend, meer hebben we echt niet nodig en er worden alweer plannen gesmeed voor een volgend event!