18/04/2015 MTB Ladiesdag Scherpenheuvel

Veel volk op onze 2de ladiesdag in Scherpenheuvel.
Met 16 dames konden we de omgeving weer onveilig gaan maken.

Oei, efkes ne kink in de kabel. De vriend van Sarah was met de gps vertrokken waar de route was opgeladen … even lichte paniek, maar met een kleine reorganisatie, wisselen van enkele gpssen, probleem van de kaart geveegd.

Het valt toch nog altijd op hoe wandelaars ons verbaasd nakijken, of fietsers het duidelijk fijn vinden als ze ons zien passeren, wij denken die gedachten te kunnen lezen … !!!Allemaal vrouwen met mtb???

We hadden besloten om in één groep te rijden, is altijd leuker als we allemaal bij mekaar kunnen blijven, maar 16 mtb’s op de single tracks is wel een lange uitgerekte sliert.  Af en toe halten om de groep terug bijeen te laten komen was dan ook een must.

Dankzij het mooie weer kon ook de lunchpauze in de vrije natuur, iets over halfweg in een wei, leuk en meer moet dat voor ons niet zijn.

    

De tocht vertrok in Scherpenheuvel richting Averbode, door het Averbodes bos en vervolgens, via het Rodebergbos naar Testelt. Natuurlijk mocht dat klimmetje aan het spoor, tussen de Bergstraat en de Wijngaardstraat, niet ontbreken en boven even halt houden om van het uitzicht te genieten. Vervolgens via Rillaar naar Aarschot door het Schoonhovenbos en dan naar het Tienbundersbos, waar we notabene nog een kettingbreuk moesten herstellen,  en sommigen hun kunstjes wel of niet konden laten zien.

  

           Kettingbreuk!                  Zij deden de herstelling ...                           en zij keken ernaar!

 

Als laatste klimmetje, dat onding langs de snelweg, de Groenweg. Nog eens alles geven om zo snel mogelijk boven te geraken of puffend en zuchtend, trap voor trap, kreunend tot boven, ieder op zijn eigen manier :)

Bij terugkomst in Scherpenheuvel hebben we even halt gehouden bij de Basiliek. Beetje vakantiegevoel met de vele toeristen, het zonnetje en een mooie dag met fijne herinneringen.

 

                

Tot 10 mei iedereen? Op de volgende ladiesdag in Zonhoven!