14/03/2015 MTB Ladiesdag Essen

Van één en al natte ellende vorig jaar naar "Beetje bewolkt met mogelijk een spatje regen in de late namiddag" dit jaar, daar gingen we voor! Eindelijk een ladiesdag in Essen met 'normaal' weer. 12 dames waren afgezakt naar Essen, mooi groepje, weer enkele nieuwe gezichtjes, altijd leuk.

 

Linda en Alex hebben een ontzettend uitgestrekt gebied in hun achtertuin, mooie singletracks, enkele speeltuintjes om de techniek een beetje bij te schaven. Af en toe een strook met los zand waar de behendigheid op mtb evenzeer kan geoefend en/of bewezen worden...

Vertrek richting Kalmthoutse Heide, 1 à 2 km door het natuurreservaat, eigenlijk verboden terrein voor groepen mtb, maar het is zo ontzettend mooi dat we 't ons voor één keer meenden te mogen permitteren.

  

Diverse dorpjes die bij menig mtb'ers bekend in de oren klinken omwille van het veldrijden en georganiseerde toertochten zoals Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide. Op en af de Brabantse Wal. Af en toe even halt houden en dan konden Linda en Alex ons nog wat plaatselijke anekdotes vertellen, wat ons zowaar een heerlijk vakantiegevoel gaf.

  

We hadden 2 gidsen om de mogelijkheid te bieden na ongeveer 40 à 50 km een shortcut te nemen maar iedereen had er zodanig veel zin in dat we in één groep de ganse afstand van 72 km hebben afgelegd.
We zijn het erover eens ladiesdagen zijn fijne dagen.