25/10/2014 MTB Ladiesdag Zonhoven

Goed idee van Ursi om af te spreken aan camping Holsteenbron in Zonhoven.
Midden in de bossen van Limburg, als we 5 km niet-onverhard gereden hebben dan is het veel.
Het had ontzettend veel geregend de afgelopen dagen maar Ursi kent ondertussen de omgeving zo goed en kon de modderstroken dan ook vermijden.
Nog maar net vertrokken werden we al geconfronteerd met technische problemen maar dankzij het nodige teamwork snel verholpen.

Na een eerste lus van +/- 35 km arriveerden we opnieuw aan de camping. Tijd voor een koffietje, picknick of croqueske en een bezoek aan het toilet. Een uurtje later iedereen weer terug op de fiets.

Ondertussen was het lichtjes beginnen regenen, de plannen om de terril van Winterslag, die normaal in ons parcours zat, te beklimmen werden opgeborgen. Spijtig maar verstandig!

Nog eens 20 km later passeerden we opnieuw in de buurt van de camping, een mogelijkheid voor sommige die nog andere verplichtingen hadden om huiswaarts te keren of om te douchen en al te genieten van één of ander lekker drankje en/of hapje.


Met een beperkt groepje de laatste lus. Passage aan de kuil van Zonhoven waar de voorbereidingen al bezig waar voor de cross van volgende week zondag. Deze keer dook niemand naar beneden. De afgelopen ladiesdagen was dat wel anders, vandaag waren we blijkbaar iets voorzichtiger.
De tocht bedroeg uiteindelijk 71 km, mooi voor een ladiesdag in het najaar.
Elk seizoen heeft toch zijn charmes, de mooie herfstkleuren, de bladeren, de aangename temperatuur. We genoten nog even na in de kantine van de camping en smeedden alweer plannen voor de volgende uitstap.