07/09/2014 MTB Ladies @ TT Olloy-sur-Viroin

Het groepje was maar klein. Het was ook ver, 2 tot 2,5 uur auto rijden om een toertochtje mee te pikken is niet zo vanzelfsprekend.
We gingen maar wat graag op het aanbod in om op ongeveer 10 km van de start te overnachten.
En het loonde de moeite, prachtig parcours, wel zwaar en bij momenten ook vrij technisch. Deze ingrediënten gecombineerd met een zalig najaarszonnetje maakten er een supermooie dag van.

We hadden ons voorgenomen om 65 km te doen maar bij de splitsing 55-65 en we even de situatie gingen evalueren leek het aangewezen om toch maar voor de kleinere afstand te kiezen. We moesten, per slot van rekening, nog minstens 2 uur in de auto naar huis.

Het parcours was dan ook nergens vlak, zo goed als geen recuperatiestukken of tracks waar je even op adem kon komen. Het ging of bergop of technisch bergaf. Dus ook in de afdalingen was beste om het kopje erbij te houden wou je zonder kleerscheuren beneden geraken. Het echte mountainbiken, naar ons gevoel dan toch althans, op een schoteltje geserveerd, het enige wat je moest doen was genieten en ja … ook wel beetje trappen en sturen!

Voor de ladies, die na het lezen van de ervaringen op facebook of fora, spijt hebben dat ze de trip toch niet gedaan hebben of door andere omstandigheden niet konden deelnemen goed nieuws!!! Volgend jaar plannen we een weekendje, voor 2 of 3 dagen naar Viroinval trekken maakt de afstand te doen.

We kunnen beroep doen op een gids die de omgeving vrij goed kent en de mooie tracks om te mountainbiken weet te vinden met mogelijkheden tot shortcuts.