31/05/2014 MTB Ladiesdag Theux

Onvoorstelbaar, hoeveel gps tracks van de rode lus er rondzwerven op internet en evenveel verschillende aantallen km en hm. Het gaat van 1200 hm en 56 km naar 2200 hm en 62 km. We hadden er 4 gedownload en dat samen met de bordjes zou toch moeten lukken.

 

De route is inderdaad op bepaalde plaatsen slecht bewegwijzerd, zonder gps track zit je al gauw te zoeken naar het juiste spoor. Maar met behulp van de gps tracks, in combinatie met de bordjes, mooi weer en goed gezelschap alweer een dag om niet te vergeten en alleszins voor herhaling vatbaar.

We waren het er allemaal over eens, dit is één van de mooiste vaste routes van België. Niet alleen voor het mountainbiken zelf, ook de omgeving is ontzettend mooi, de rust, de vergezichten ... echt we hadden een superdag.

      

De eerste 20 km zijn vrij pittig, maar heel plezant om te rijden, afwisselend parcours en ieder op zijn eigen tempo, boven even wachten tot iedereen weer mee was.
Ongeveer halfweg, in La Reid, konden we even genieten van een zonnig terrasje en van de gelegenheid gebruik maken om onze lunchpakketjes boven te halen. Genieten toch ???

Het vervolg van de tocht vlotte goed, ondanks een platte band (doornen) en de uitgebreide kennismaking met Reinaert (vriendelijke Hollander) tot het einde in zicht kwam. Het venijn zit in de staart wordt vaak gezegd, wel die laatste 2 klimmetjes, die zijn voelbaar vanaf  je polsen tot aan je enkels. Maar we hebben het allemaal overleefd en we hebben allemaal de ganse tocht gereden.

      

In een notedop;
Volgens ons is de permanente route van Theux gelijk aan 59,6 km en 1.405 hm en dé mooiste vaste route in België.