05/04/2014 MTB Ladiesdag Landgraaf

Exact 2 jaar geleden stonden we hier in Landgraaf op dezelfde plaats met een klein groepje dames die mekaar nauwelijks of niet kenden. 2 jaar later kijken we terug op een aantal mooie mtb events en ondertussen kennen de meesten mekaar vrij goed. Ook fijn om te zien dat er regelmatig nieuwe gezichten bij zijn.Toch was het nog even spannend op vrijdagavond toen bleek dat er een fout zat in de gps tracks die kunnen gedownload worden van de website MTB Club Discovery. We wisten wel dat het parcours heel goed is afgepijld maar het aan mekaar breien van de verschillende lussen zou wel eens een probleem kunnen opleveren.
Maar, zoals gewoonlijk, was Viv gewapend. Ze had een duidelijke kaart waarop de lussen in verschillende kleuren werden voorgesteld en dat samen met de 4 routes, op vrijdagavond nog gedownload van www.routeyou.com kon het niet mis gaan.

11 ladies en 2 begeleiders (altijd goed voor mooie foto’s en technische hulp) aanwezig op de afspraak.

De eerste lus is misschien iets minder mooi maar op die manier wel een goede aanloop om de spieren wat los te maken zonder ons al te veel de moeten forceren. De lussen 2 en 3 zijn heel mooi, veel single tracks, beetje technisch, het vlot allemaal wel. Ieder kon zijn ding doen, af en toe even wachten om de groep terug te laten samen komen.

Ten opzichte van 2012 hadden we dit jaar iets meer geluk met het weer zodat we van onze middagpauze konden genieten op een terrasje in de bossen.

Onderweg ook even de tijd genomen om een lastige wortelpassage enkele keren opnieuw te proberen. En ja hoor, uiteindelijk begint het dan voor sommigen te lukken!

   

Het venijn van de tocht zit in de staart. Na 60 km wordt het vrij technisch met veel hoogtemeters.
Het parcours loopt tot op de top van de Wilhelminaberg. Maar het loont de moeite, het is mooi klimmen, boven genieten van  het uitzicht en dan, vrij pittig afdalen.
Tegen de avond was ook het zonnetje van de partij wat de dag compleet maakte. Iedereen moe maar voldaan weer naar huis.