14/12/2013 MTB Ladiesdag Middelkerke by Fien Lammertyn

Zaterdag 14 dec, 10u.. Ladies en hun mountainbike staan te popelen om de mountainbike padjes van de kuststreek Middelkerke te verkennen. We zijn met een grote groep (zo'n 25) en worden bijgevolg opgesplitst. De "rappe" en de "iets minder rappe". Ik twijfel.. heb geen zin om aan hoge hartslag en tong in mn voorwiel door de duinen te vlammen. Maar ze verzekeren me dat er niet wordt gekoerst, dus kies ik toch voor groep 1.


Onze gids van de dag is Davy Vanderostyne. Hij ziet er enthousiast uit.. Laat ons hopen dat dat zo blijft na een dag kwekkelende dames in zn wiel.. kwek kwek :-)
Hij neemt ons mee van de ene duinformatie naar de andere. Singletracks alom, olé! Wie zegt dat de kust niets voor mountainbikers te bieden heeft? Onze stuurvaardigheid wordt op de proef gesteld. Hier en daar valt er eentje, altijd met de glimlach en de vastberadenheid om achteraf toch die duinen te temmen.

Al vlug belanden we in Nieuwpoort waar we even konden genieten van het moois wat de haven te bieden heeft.

's Middags houden we even halt om de knorrende magen te vullen.Daar zien we ook groep 2 terug. Een leuk weerzien maar een uurtje later scheiden onze wegen terug. We keren terug richting Middelkerke, terug op en neer, onder en door de duinen.


Wanneer de zon begint te zakken, houden we het voor bekeken, voldaan van een dagje rondtoeren aan de kust.
Een gezellige après bike ontbrak niet en er wordt druk nagepraat.

Voor mij was dit een topdagje van onbezorgd biken. Met mannen is er altijd een soort van competitie gemoeid, met vrouwen is het heel relax.
Ik kijk al uit naar de volgende MTB Ladies dag :-)

Groetses
Fien