16/11/2013 MTB Ladiesdag Essen-Wildert by Linda Vergouwen
                                           (organisatrice van de ladiesdag)

Er waren heel wat nieuwe gezichten, voornamelijk uit de omgeving van Essen zelf.
Eerst een beetje kennismaken iedereen en dan vertrokken we in 2 groepen voor een tocht door bos en hei richting Bergen op Zoom.

Via het Stappersven, spijtig genoeg niets van te zien dankzij dichte mist en nevel, namen we veel singletracks door de Kalmthoutse duinen naar Huybergen.
Iedereen had er plezier in.

                

Onze gids, Dirk, zorgde ervoor dat iedereen goed kon volgen. Na heel wat heuveltjes getrotseerd te hebben, arriveerden we na 30 km bij ‘Stayokay Bergen’.
Tijd voor een koffiepauze en wachten op de andere groep, zij deden dezelfde toer met een extra lus.

 

Na flink wat bijgepraat te hebben, sprongen we  terug op de bike om onze tocht verder te zetten langs het prachtige heidelandschap, nog steeds niets van te zien, over de Brabantse wal naar het cyclocrossparcours te Huybergen. Hier begon het voor sommigen zwaar te worden, de bergjes waren al maar moeilijker te beklimmen, maar toch bleef iedereen genieten!

Op het einde van de dag kwam ik mee vooraan en de laatste 5 km kreeg ik het voor elkaar om ons door een verkeerde dreef met plassen en modder te laten rijden. Ik was volledig mijn oriëntatie kwijt door het slechte zicht (nog steeds die verdomde mist).

Rita vond dit echt niet erg want zo kon zij haar kunsten laten zien in de categorie ‘waterfietsen’.

Na 50 geslaagde kms nog wat napraten en Taverne en Tennis en iedereen weer veilig naar huis.

Volgend jaar opnieuw, hopelijk met zon, zodat we tevens kunnen genieten van de mooie omgeving.
Missie geslaagd : mooie tocht met veel singletracks, goede ondergrond en de dames plezier laten beleven op mountainbike.