19/10/2013 MTB Ladiesdag Zonhoven

Wat een fijne nazomerdag! Afspraak om 9u15 aan de Sporthal in Kuringen.
Ursi kwam met een brede glimlach de parking opgereden. Ze had een mooi boeketje bloemen en een paar ballonnen mee, voor onze jarige Evelien.

Iets over half 10 vertrokken, 16 ladiekes in totaal, mooie bende. Veel verbazing te lezen op de gezichten van de  wandelaars in de bossen van  Kuringen en omgeving, zo’n lange sliert mountainbikesters? Dat hadden ze nog niet vaak gezien blijkbaar J

                  

Via de vijvers van de Platwijers in Kuringen en de vijvers van het Heidestrand in Zonhoven naar het Vogelsanckbos in Terlaemen . Onderweg wisten onze gidsen, Ursi en Evelien, ons ook nog wat Limburgse geschiedenis bij te brengen.  Af en toe even halt houden  om te genieten van de mooie uitzichten, om sommigen even op adem te laten komen, om anderen de mogelijkheid te geven iets te eten … Zo bleef de groep ook mooi bij mekaar.

       

Hoogtepunt van de rit is het Natuurreservaat de Teut in Zonhoven. Goh, wat is het daar toch altijd fijn toeven.
Het parcours lag er bovendien uitstekend bij.


Via het Natuurreservaat Ter Haagdoornheid  en de vijvers van Kelchterhoef in Houthalen kwamen we aan de Molenheide in Zonhoven met de zanderige (val)kuil van de cyclocross.

Als eerste reed Gwen , zeer gedisciplineerd en vol vertrouwen lukte het haar om door het losse zand beneden te geraken. Dan Inge, die onderweg nog nariep ‘een makkie!’ Dat makkie kreeg voor Kim een andere betekenis.  Zij weet nu dat je niet altijd zelf kiest hoe en waar je van de fiets stapt. Gelukkig viel het al bij al nog mee en zat ze even later terug op de fiets.

Na enkele uurtjes fietsen kwamen we terug toe aan de Sporthal in Kuringen met 70 km op onze tellers. Een doucheke en een stuk taart met koffie om ons voor te bereiden op de après, de jeneverfeesten in Hasselt!