Weekend Born 31/05/13-03/06/13
                            In het hart van de Hoge Venen

We hadden een superfijn vakantiehuis, Haus Lela, in Born bij Amel, in het hart van de Hoge Venen. Vrijdag kwamen al enkele toe, we gingen met 5 de verkenningstocht doen.
Kijken waar we terecht kunnen voor brood en charcuterie, waar zijn de aanknopingspunten voor de vaste routes, beetje de directe omgeving verkennen …

        
Vrij modderig, was de eerste indruk. Het had dan ook enorm veel geregend de afgelopen dagen, gelukkig was er beterschap voorspeld.
We hadden een toerke van ongeveer 32 km om ons op te warmen voor het weekend.
De rest van de bende zou ’s avonds en op zaterdag toe komen. In totaal 15 dames, mooie groep.

                   

Zaterdagmorgen, vertrek om 10u.
Wat een gezellige drukte is dat toch altijd zo ’s morgens. Iedereen loopt over en weer met zijn drinkbussen, met de fietspomp, met rugzakjes en camelbags …
Uiteindelijk zit iedereen dan toch om 10u op de fiets voor het mtb-plezier.

We hadden gekozen voor een vaste route, een download van GPSies en in de voormiddag ging de ganse groep samen rijden. Op die manier kon ieder voor zichzelf uitmaken hoe de conditie en techniek was ten opzichte van de andere dames.
Onderweg zagen we regelmatig pijlen van een TT die daar ’s anderendaags georganiseerd werd. Enkele passages van ons toerke volgden die pijlen en er werd overwogen om de volgende dag de TT te rijden.
In de voormiddag hebben we steeds op mekaar gewacht en voldoende tijd genomen om fotokes te trekken en van het landschap te genieten. ’s Middags stonden +/- 45 km mtb op de teller.
 

In de namiddag trokken er nog een aantal dames op uit. Nu werd gekozen voor een route waar iets meer conditie en techniek voor vereist was. Mooi parcours! Vaste route nr 3 van Ondeval is een aanrader.  Uiteindelijk hadden we +/- 80 km op onze tellers.

Iedereen moe en voldaan, klaar om te aperitieven voor het avondmaal J

En dan … overleggen … wat gaan we morgen doen, die TT deden we eigenlijk allemaal wel graag. Maar het niveau in de groep lag ver uit elkaar.

Waar een wil is, is een weg en na een beetje over en weer gebabbel en getater besloten sommigen om met de wagen tot aan de inschrijving in Géromont te rijden en daar de TT aan te vatten terwijl anderen met de fiets naar ginder reden en onderweg de pijlen zouden oppikken.

Zo gezegd, zo gedaan!
Wat een fijne tocht! Dikke pluim voor de parcourstekenaar en voor de organisatie.
Zeer gevarieerd parcours, mooie single tracks, prachtige afdalingen, 3 bevoorradingen …
En het weer !!! Stralende zon – het kon niet mooier zijn.
Kms op de teller waren verschillend afhankelijk van het groepje waar je had mee gereden maar belangrijkste gegeven – we hadden ons allemaal super geamuseerd en het beste van ons eigen gegeven. Op naar het volgende evenement van de MTB Ladies!