23/03/2013 MTB Ladiesdag Herentals

Met een klein hartje richting Netepark, ik had nog nooit zo vaak naar weeronline gekeken als de afgelopen week.
Zoveel afmeldingen de laatste dagen. Je kan het niemand kwalijk nemen. Allemaal de schuld van dat POKKEWEER !!!

Maar er stonden al enkele ladies startensklaar, er er kwam er nog eentje de parking opgedraaid, en nog eentje en nog eentje …. Uiteindelijk zouden we met 11 ladies starten.
                 

Katie kwam helemaal van Oostende naar Herentals. Chapeau, zij had onderweg al sneeuw en ijzel getrotseerd maar moest en zou de ladiesdag meerijden.
                          
Magda had me ’s morgens al gebeld of we niet beter in één trek zouden door rijden in plaats van te stoppen voor een snack in de Floreal, goed idee, het was te koud om te stoppen.
Ook Ellen kon er omwille van omstandigheden niet bij zijn. Dus hadden we slechts 2 begeleiders ipv 3.
Beetje lastig hoe we dat gingen aanpakken maar na wat overleg besloten we om allemaal samen te vertrekken. Magda zou dan hier en daar, met een groepje wat inkorten en ik zelf zou met de rest van de deelneemsters een toer doen van ongeveer 40 km. Misschien een beetje te weinig voor de grootste afstand van een ladiesdag maar goed, we waren al lang blij dat we konden fietsen.

Vertrokken richting Vorselaar door de bossen tot op de Watervoort. Het lag er allemaal droog en goed berijdbaar bij.
De Poederleesesteeweg over gestoken en zo naar de rode Bloso toer. De mooiste Bloso stukken, gecombineerd met niet-Bloso single tracks en het zwarte cyclocross parcours in Lichtaart resulteerden in een fijne tocht.

Zolang we in beweging bleven viel de temperatuur eigenlijk wel mee. Het was bij het stilstaan, af en toe wachten op mekaar, dat we voelden hoe koud het eigenlijk wel was. Na 41 km met onze mtbikes stonden we terug op de parking van de schaatsbaan.
Allemaal blije gezichtjes, allemaal blij dat we toch gereden hadden.

En Kristien … die ging nog met de fiets naar Aarschot, hopelijk bleef die felle wind haar nog goedgezind tot thuis.


Al de tijd en energie die Magda, Ellen en ikzelf er hadden ingestoken. Gaan verkennen, waar kunnen we afsnijden, waar zijn ze aan het werken, waar mogen of kunnen we niet door en moeten we dus iets anders zoeken? Het hoort er allemaal bij.
Toch blij dat onze inspanningen geen zaak voor niets waren geweest en merciekes aan al de dapperen die aanwezig waren.


Tot de volgende ladiesdag in Aarschot?
Dora