10/11/2012 MTB Ladiesdag Leuven

Een nieuwe MTB Lady dag op het programma: LEUVEN (Kessel-Lo) onder de vleugels van Annelore.

De weersvoorspellingen waren allesbehalve veelbelovend;  we mochten een hoop regen en modder verwachten. Onderweg naar de sporthal in Kessel-Lo kregen de meeste ladies al een eerste regenzone te verwerken.  Vivke haar humeur zakte al wat weg en ze dacht al bij zichzelf  "Ik zal maar de korte afstand van 50 km rijden ipv die 75 km".
Druppelsgewijs kwamen alle ladies binnenvallen, de meesten met de wagen, sommigen per fiets. Na een kwartiertje stonden daar een hoop dames met de mountainbike in de hand. We dachten eerst dat er nog een evenement was maar blijkbaar kwamen die allemaal voor onze MTB Lady dag. En wie dan nog zegt dat we de vrouwtjes niet aan het mountainbiken krijgen, hier is het resultaat !!

Onze gids, Annelore Schrauwen arriveerde eveneens per fiets en keek verwonderd naar de grote opkomst.  Jaja, 17 ladies aan de start van een MTB Ladydag met toch geen al te goeie weersvoorspellingen, mag als een groot succes genoemd worden. Er waren zelfs veel bikesters die voor de eerste keer deelnamen aan onze evenementen en die nog maar net de "MTB Ladies" ontdekt hadden.

En zo werd het 10 uur, klaar om eerst een modderloos kiekje te nemen en vervolgens in het wiel van Annelore te gaan zitten.

Eerst ging het enkele km over de baan van Kessel-Lo richting Leuven om dan richting de Kesselberg in Holsbeek te trekken. We kregen meteen een vrij technische passage voorgeschoteld die omwille van de glibberige modder bijna niet op te rijden was.  Wat een mooi uitzicht over Leuven toen we boven kwamen.  Mens … wat kan het mountainbiken toch prachtig zijn.  Iedereen had er zin in.

En dan op naar de Chartreuzenberg, een paradijs voor mountainbikers, en in de herfst lijkt het allemaal nog veel veel mooier.

De mensen wisten niet wat ze zagen, zo’n lange sliert dames die door het Bleekbos , Gasthuisbos en Meerdaalbos kwamen gevlogen.  

Na 35 km werd een stop ingelast op ongeveer het hoogste punt van de route. De hut in het Meerdaalbos deed dienst als picknick plaats, midden in de natuur. Wat moet een mountainbiker meer hebben in de herfst, met krakende bladeren onder de voeten.

Tijdens de lunchpauze kon ieder om beurt zichzelf eventjes voorstellen. Op een speelse manier kwamen we wat meer te weten over onze zielsverwanten, die werkelijk vanuit alle hoeken van Vlaanderen richting Leuven gekomen waren. De voorspelde regen bleef uit en zo konden we toch genieten van aangename temperaturen.

Even na de pauze, in Oud-Heverlee, moesten door werkzaamheden aan de spoorwegovergang te voet de spoorweg oversteken. De groep spoorwegarbeiders was behoorlijk onder de indruk van zo’n groepje modderige dames en vonden het maar al te leuk om ons te begeleiden bij de oversteek.  

Even later werd de groep gesplitst. Een 8-tal ladies keerden rechtstreeks terug onder leiding van Lady Sara terwijl de andere helft in de wielen van Annelore bleef.

In het tweede deel van de dag kregen we veeeeel modder te verwerken en enkelen gingen er bij neerliggen. Ook hier was het zoals Sara Mertens al eens zei: “Jij valt, ik ook”. We waren weer solidair met elkaar.

Via de Dode Beemde met de vogelspothut, de houten paadjes en de kleimodder (gggrrrrggghhh), door de glooiende (modder) velden naar Leefdaal, en uiteindelijk door Bertembos terug naar Gasthuisberg.

Na 70 km arriveerden we ten huize van Annelore en werden we getrakteerd op een lekker deugddoend soepje en wat frisdrank.

De tuinslang werd buiten gehaald om onze velookes een (hoognodige) wasbeurt te geven, onder leiding van Ursi. En zo konden we ons met propere fietsen richting sporthal begeven.

De meesten namen een douche in de sporthal om nadien nog wat bij te praten in de cafetaria. Daar werden er al afspraken gemaakt voor een volgende gezamenlijke toertocht.

Het was weer een fijne dag met veel nieuwe gezichten en toffe ladies die allen een beetje verslaafd zijn aan de tweewieler.

Bedankt Annelore voor de organisatie, je hebt dat schitterend gedaan !! Bedankt aan de weergoden: jullie hebben ons een droge MTB Lady dag gegeven !!

Annelore, Dora en Viv