MTB Ladiesdag Affligem

Je zou haast gaan geloven dat de weergoden de mtb ladies steeds opnieuw willen dwarsbomen ... of willen ze ons testen, ook mogelijk.
In ieder geval, zondagmorgen, met een klein hartje naar Affligem.
Echt, van een bui was geen sprake, dat bleef maar naar beneden vallen, maar we moesten en zouden gaan mountainbiken!

Om 09u10 arriveerde Elke ten huize van Viv, enkele minuten later reed de auto van Dora de oprit op en nadien volgde Sara.
Rond 09u45 moest Viv de ladies buitensteken en vertrokken we richting "Bellekouter" in Affligem om zich daar bij de wachtenden te voegen. Aan de startplaats dook onze gids David op met aan zijn linkerzijde Tinneke.
Dus vandaag 5 ladies aan de start die de regenbuien wilden trotseren.

Dora, Elke, Sara, Tinneke en Viv, allemaal klaar om ten strijde te trekken. Samen met onze gids van dienst David en zoals gewoonlijk, met onze vaste fotograaf Guido, vertrokken we om 10:00 u en doken met vol enthousiasme de weide in. “Doken”, Sara en Viv namen dat iets te letterlijk op, maar soit, gelukkig zonder brokken.

David en Viv hadden een zeer gevarieerd parcours uitgestippeld. Eerst ging het richting Essene, via Asbeek, St. Martens Bodegem, Dilbeek om dan door het Borrébosje in St. Ulriks Kapelle te laveren. Hier konden de ladies hun hartje ophalen maar het was wel op een rustig tempo omwille van de natte boomwortels en sommigen onder ons zijn er niet de beste vrienden van.

Op km 31 had Viv een stopplaats voorzien, haar auto, die ze daar 's morgens geparkeerd had, deed dienst als proviandkast, frigo, tafel en schuilplaats.
Eventjes een droog moment en hupsaké daar gingen de hemelsluizen weer open. Lekker dicht bij mekaar, met 6 op een vierkante meter! Maar lachen bleven we doen en er kon zelfs af en toe een zangrefreintje af, aangezet door Dora.
Aan de bevoorrading werd zelfs van fiets verwisseld; Sara vertrok met een zwarte fiets en arriveerde met een witte en dat na een regen- en modderbad. Hoe verklaar je dat?

In de namiddag werd het toch wel iets warmer en aldus was er van een 'ingekorte' route geen sprake meer.

Bij aankomst hadden we 73 km op de teller en een content gevoel, we hadden het toch maar weer gedaan. Vuil arriveerden we aan de aankomst waar we afscheid namen van David en Tinneke. De anderen volgden Viv huiswaarts waar de tuin omgetoverd werd tot afspuitstand voor de tweewielers. De velletjes werden ook getrakteerd onder de douche en zelfs de kleedjes kregen een snelwas, de maagjes werden bijgevuld en het tetteren ging verder.

                                         

Rond 18u00 u vertrokken de ladies met een zeer goed gevoel huiswaarts: ze hadden weer toffe meiden leren kennen en samen genoten van een andere omgeving op hun lievelingspaardje: de mountainbike.