16/06/2012 MTB Ladiesdag Heverlee

Zeven Ladies stonden er zaterdag om 10u aan de start aan de sporthal in Heverlee voor weer een dagje bikeplezier onder de deskundige leiding van Viv. Op het programma: de groene, blauwe en rode BLOSOlus van Heverlee met tussenin een kort uitstapje naar Overijse om daar ook nog een lusje (groen) te gaan doen.  De zon is onverwacht van de partij en vrolijk babbelend wordt er vertrokken richting Heverlee bos.
 
Het eerste stuk offroad ligt er al onmiddellijk vettig bij en daarmee is de toon voor de dag gezet. Maar de sfeer in de groep zit goed en al dromend over drogere bikebestemmingen (biken in Zuid-Afrika – alle info bij Annick J ) gaan de kilometers snel voorbij.
 
                                     Voor                                                                        Na
          


Aan de splitsing in Sint-Joris Weert zijn de pijltjes van de verbinding naar Overijse verdwenen en is het even zoeken, maar alle wegen leiden vandaag naar Overijse, zeker met een GPS.

In Overijse wordt het voor de eerste keer stil op een wat langere klim. Viv en Elke halen hun klimmersbenen boven. De rest van de groep volgt gezwind.
Het is maar een kort lusje dat we hier doen en aan elke nieuwe splitsing moet Dora ingetoomd worden om er niet toch nog dat extra lusje bij te doen. Misschien iets voor een volgende keer?

 

 

Terug in Heverlee bos begint het zachtjes te regenen.  Wanneer we overschakelen van blauw op rood verandert de regen in een plensbui en wordt er aan de oversteek van de Naamsesteenweg besloten om te schuilen onder een van de grote bomen in het bos. In de verte horen we even de donder. Gespreksonderwerpen genoeg (MTBLadies uitstap naar Winterberg,..) om de wachttijd door te komen.
 
Maar we zijn gekomen om te biken, en wanneer de ergste regen voorbij is gaan we verder. Het materiaal begint af te zien, de magen te knorren. Elke deelt koeken uit. Annelore eet J. En Carolien begint hoe langer hoe meer in haar ritme te komen. Even houden we onze adem in als Annick een spectaculaire schuiver maakt. Gelukkig is er water en modder genoeg om de val te breken.
 
Nog een laatste stukje door de bossen en na 76km staan we opnieuw, modderig maar tevreden aan ons vertrekpunt.
 
Een fijn ritje in aangenaam gezelschap. Zeker voor herhaling vatbaar !