13/05/2012 MTB Ladiesdag Zonhoven

Filmpje by Viv Arys

Met 7 stralende dames, Dora, Inge, Viv, Kim, Sophie, Gwen en Ursi, onder een stralend maar fris zonnetje zijn we vanmorgen vertrokken in Kuringen.
We startten kriskras langs de vijvers van de Platwijers naar het natuurreservaat van Bolderberg, waar we het eerste zanderige klimmetje onder de wielenkregen .
Van hieruit ging het richting Zonhoven om natuurreservaat De Teut te gaan verkennen: prachtige natuur, leuke singletracks tussen de heide, beklimming van De Teut (joepie, “al” 122 hoogtemeters na 40km J).
Na 45km een stop om de knorrende magen gerust te stellen en een beetje aan te sterken voor de namiddag…
Die leidt ons eerst naar “de put” van het cyclocrossparcours, en nadien richting Kelchterhoef en Hengelhoef. De been- en mouwstukken worden uitgespeeld en ondertussen lopen de kms op en wordt het tijd om terug huiswaarts te keren.
Een kleine onoplettendheid van Dora met als gevolg een zwaar gehavende elleboog en een paar blauwe knieën, maar geen probleem, een echte mtb-lady gaat door!
In de laatste kms worden de beentjes nog wat losgetrapt in Bokrijk en na 96 mooie en vooral leuke kms in een superfijn gezelschap en een stralende lentezon zijn we terug in Kuringen!

Dankjewel ladies voor het enthousiasme en tot binnenkort!