07/04/2012 MTB Ladiesdag Landgraaf

Filmpje by Viv Arys

De weergoden waren de 7 dames niet echt gunstig gezind. Maar toegegeven, het had erger gekund.

Afspraak om 9 uur aan het Sport & Leisure park in Landgraaf om van daaruit een ganse dag fietsplezier te beleven onder leiding van ons Viv. Zij had enkele MTB lussen aan mekaar geknoopt om zo tot 74 Km en +/- 1200 hm te komen. Elke, Ursula, Inge, Gwen, Mieke en Dora ieder om beurt in het wiel van Viv.

De eerste lus was er eentje om op te warmen. Er zat redelijk wat verhard bij en enkele klimmetjes die niet al te technisch waren. Zo hadden we allen de tijd om in cadans te geraken.

Voor de tweede lus had je gelijk meer techniek nodig, prachtige single tracks, supermooie omgeving, af en toe wat motregen en één pletsbui (hoort erbij, wij zijn Flandriennes) om dan na +/- 50 km op de teller, toe te komen aan het blote voeten pad van Brunssum, een gezellig plekje om onze boterhammetjes/koeken/taarten ... naar binnen te spelen.
Lekker warm was het in die barak en de uitbaters vonden onze modderachtige outfits niet eens erg.

Na de lunch het vervolg van onze toer. Nog even vermelden dat Gwen haar technische kennis regelmatig kon tonen om de fiets van Elke rijdende te houden. Goed dat we er zo toch ook eentje bij hadden.

In de derde lus hadden we enkele vrij technische passages te verwerken. Viv had ons gewaarschuwd, het venijn zit in de staart! Na meer dan 4 uur mountainbiken werden ons, in de buurt van de skipiste, nog vrij pittige beklimmingen en afdalingen voorgeschoteld.

Blijkbaar doet dat dan toch bij iedereen pijn ... die vraag werd gesteld en door alle dames beaamd.

Voldaan keerden we terug naar de kamper. Nog even halt houden bij het multifunctioneel fietsparcours voor een laatste kiekje en wat acrobatische toeren van enkelen onder ons.

Wat een fijne dag, in het najaar willen we nog eens terug, dan zijn de kleuren van de bossen zo mooi, niet te missen dus!