25/03/2012 MTB Ladiesdag Maarkedal

Filmpje by Viv Arys

Op zondag 25 maart ging de allereerste MTB Ladiesdag door in Maarkedal, Oost-Vlaanderen.
De dertien ladies kwamen uit het hele land: Gent, Oostende, Herentals, Zingem, Roeselare, Melle, Haaltert, Belsele, Westerlo, Ardooie en Affligem werden vertegenwoordigd.Op het menu stond een fietstocht doorheen het Pays des Collines en de Vlaamse Ardennen, die doorging onder begeleiding van vier Herders. Dit gaf de ladies de mogelijkheid al eens te proeven van de Herdersmarathon en hun techniek te oefenen op een aantal stukjes die anders strikt verboden gebied zijn. Zo kwamen we al kort na de start aan in het zogenaamde “boske van de dokteur”, de schitterende achtertuin van een fietsgezinde dokter. Er werd direct gezwoegd en gezweet, zodat we de frissere start door het grijze weer al snel weer vergeten waren. Bij een aantal klimmetjes en afdalingen werd wat uitleg gegeven (niet enkel remmen op de achterrem, welke de goede lijn was in het naar bovenrijden, …). De beginners verlieten het bosje na één rondje, terwijl de gevorderden hun hartje nog eens konden ophalen. Zij vervolgden hun weg met nog twee extra klimmetjes langs onder meer de Kanarieberg.

                       
De kortere route van de beginners gaf hen de mogelijkheid af en toe eens een extra rustpauze in te lassen. Hoewel er ook tijd voorzien was om een goede trappentechniek in te oefenen, bleek dit niet nodig, want alle dames reden de, weliswaar niet steile, maar wel lange trap zeer vlotjes af. In het sprookjesbos dat volgde, haalden de gevorderden de beginners weer bij. Hoewel velen sneuvelden op het mini-beest, slaagden Dora en Inge er wel in dit gevecht te winnen! Carolien overwon ondertussen haar twijfels op een van de afdalingen, waarna de ladies voor korte tijd gezamenlijk hun tocht konden verderzetten. Pech bij een van de fotografen iets verder zorgde ervoor dat nu al getoond kon worden hoe je een platte band moet vervangen.

De beginners namen kort daarna weer een shortcut, zodat ze met een beetje voorsprong de venijnige klim van de Pottelberg konden aanvatten. Deze inspanning luidde het einde van de voormiddag in, want vlakbij de top van La Houppe werd halt gehouden in “Brasserie d’Hoppe”, waar de ladies en hun begeleiders een spaghetti kregen voorgeschoteld. Na een uurtje was iedereen weer voldoende op krachten gekomen en werd het namiddagdeel aangevat, weliswaar zonder MTB Lady Fanny en fotograaf Aarjen, die nog namiddagverplichtingen hadden. Beide groepen staken gezamenlijk de taalgrens over tot aan het tweede speelbosje. Alle toffe stukjes werden minstens één maal uitgetest en vooral Inge toonde hier haar wilskracht door te blijven proberen.

De beginners trokken na dit stuk vrij rechtstreeks terug huiswaarts, waar ze met een mooie 45km op de teller weer aankwamen. Een half uur later vervoegden ook de gevorderden hen, die 56km onder de wielen geschoven kregen. Met een rijsttaartje en een drankje werd nog wat nagepraat en dat onder een stralend lentezonnetje.

 

Het werd een schitterende zondag vol girl power, die het begin inluidde van een hopelijk heel damesgetint mountainbikeseizoen! Dat we niet alleen staan met deze mening, bewijzen de reacties van de aanwezige dames:

- Inge: “Echt een super dagje gehad. Mooi herinneringen! Thanks Viv Arys, Haaike Peeters en de Herders.”

- Monique: “Ik heb er ook van genoten: bedankt voor de goede herdergidsen, de organisatie en het fijne gezelschap!”

- Elke: “’t was een super dag met super ladies en super weer!;-)”

- Veerle: “Merci mtb-ladies en herders.... heel veel fun en veel bijgeleerd!!! Ik kijk al uit naar de volgende tocht!”

- Marleen: “Prachtige organisatie, mooi parcours en natuurlijk prachtig weer! Proficiat! Bij de herdersmarathon zal ik toch wat meer 'beenpower" meebrengen...”

- Dora: “Wat een fijne dag gisteren, wat moet een mens nog meer hebben?”

Bedankt aan de dames – Anja, Carolien, Dora, Elke, Ellen, Fanny, Hanne, Inge, Marleen, Monique, Veerle & Viv – om er zo’n mooie dag van te maken. Bedankt aan de begeleidende Herders – Bart, Frederik, Johan & Sven – zonder wie we niet hadden kunnen genieten van dit parcours! Tot slot ook bedankt aan fotografen Guido & Aarjen, die zorgden voor een mooie herinnering aan deze dag.

 

Foto’s, filmpjes en een fotoverslag zijn hier terug te vinden:

- https://picasaweb.google.com/vivkemobiel/MTBLadiesDayInMaarkedal
- https://picasaweb.google.com/HaaikeP/MTBLadiesdagMaarkedal?authkey=Gv1sRgCMq3lsX_qsC2yQE
- http://www.youtube.com/watch?v=QJS7bTI7_LU&feature=relmfu
- http://www.youtube.com/watch?v=Wh_T90y4rs8
- https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.323969814325568&type=1

 

We zien jullie graag terug op de volgende MTB Ladiesdagen:

- MTB Ladiesdag Landgraaf: zaterdag 7 april
- MTB Ladiesdag Zonhoven: zondag 13 mei
- MTB Ladiesdag Heverlee: zaterdag 16 juni

Tekst: Haaike
Foto’s: Aarjen, Guido & Marleen