Mtb ladiesdag Middelkerke –  12 januari 2013 - Groep 1

Om het mooie initiatief van Carolien te steunen heeft de beginnersgroep toch de knoop doorgehakt om deel te nemen aan de mtb ladies dag in Middelkerke en hebben we het ons geen minuut beklaagd. Integendeel, het was een superdagje.
We zijn met de volledige groep van 20 dames (beginners en gevorderden) gestart aan de sporthal in Middelkerke. Voor een heel deel was het een nieuwe rit want de duinen en omstreken waren niet zo gekend bij iedereen.
Om wat feeling te krijgen wat deze dag met zich zou meebrengen hebben de begeleiders van de mtb club Mc Chouffe (Davy, Jerry en Geert) ons geleid naar de duinen om ons wat op te warmen want het was een zeer koude maar toch een prachtige winterdag met heel wat zon.


Na een kwartier was de keuze vlug gemaakt wie in de groep van de gevorderden en beginnelingen zou zitten.
De gevorderden zijn richting Oostduinkerke getrokken, wij bleven met Jerry in de duinen van Middelkerke waar we toch een heel parcours afgelegd hebben en de steile stukken leren kennen hebben op alle mogelijke plaatsen. Met superkrachten in de benen en wat technische begeleiding verliep alles vlot.
Iedereen moedigde elkaar aan en er was een leuke sfeer binnen de groep.
Na de duinen in Middelkerke te hebben verkend zijn we richting Lombardsijde getrokken waar er ook heel wat pittige stukjes tussenzaten. Het blijft een prachtig stuk om op te rijden. Er was wel eens een valpartij maar dat hoort erbij bij het mountainbiken. Het voordeel is dat men zacht valt in de duinen…
Naar Lombardsijde toe hebben we mooie tracks in ‘de Krokodiele’ en wandelpaden in de duinen meegenomen. Daar zijn we Geert (alias den hond), tegengekomen die wat leuke ‘pictures’ trok van de ladies. Hij weet precies waar de goede plekjes in de duinen zijn om foto’s te trekken en stond steeds paraat…
Nadien namen de choufkes ons mee richting Nieuwpoort naar de jachthaven toe waar we konden genieten van het mooie zicht van de bootjes.
We zijn toen verder achter het Albert-I monument gefietst, richting sluizen en over de brug links af naar het Spaarbekken richting Sint Joris. Na een technisch stukje en voor sommigen beangstigend want het lag zeer dicht bij het water, begonnen de maagjes te rammelen na tweeënhalf uur rijden en hebben we lekker genoten van een warme lunch met vriendelijke en vlotte bediening in taverne tearoom Gemeente Sint-Joris.

  
Daar konden de ladies gezellig babbelen en lunchen. Na onze lunch heeft de volledige groep zich terug opgesplitst en zijn we verder getrokken richting schapenweide waar we van onze fiets moesten stappen (als echte veldrijders) en met de mountainbike in de hand over een smal brugje moesten lopen. Verder moesten we over een omgevallen hekken kruipen en zeiden nog al lachend tegen elkaar ‘Moest Sven Nys hier passeren zou die daar wel overgesprongen zijn met zijn fiets’… maar wij zijn technisch nog niet sterk genoeg daarvoor maar dat komt wel na de goede begeleiding van Jerry!
Nadien keerde onze route terug via de jachthaven en Vismijn van Nieuwpoort om dan uiteindelijk terug te keren naar Middelkerke langs dezelfde weg maar nu in omgekeerde richting.
Na een sportieve en goed begeleide rit komen we na 45 km aan de sporthal van Middelkerke aan waar we de fietsen konden afspuiten en een lekker warme douche konden nemen.
Als afsluiter was er nog een  leuke après voorzien in het stamlokaal van de choufkes ‘cafe De Sportwereld’ waar we verwend werden met lekkere broodjes.
Alvast bedankt aan Carolien voor de organisatie van deze mooie dag en aan de begeleiders van de choufkes, Jerry, Davy voor de superbegeleiding en Geert voor de ‘nice pictures’ en voor het geduld om de groepen terug te vinden… in het grote duinengebied! 
Ook een dikke merci aan alle ladies om speciaal af te komen naar Middelkerke om de streek te leren kennen en de actie ‘Kom om tegen Kanker’ te steunen.