Mtb Ladiesdag Middelkerke – 12 januari 2013 - Groep 2

Op een ijskoude mooie winterdag verzamelden 20 ladies zich in Middelkerke voor een heuse kennismaking met het winters schoon dat onze kust te bieden heeft.
Ditmaal kwamen ze van heide en ver niet voor de zon, zee en het strand, maar voor wat voor de meesten een prachtig belevenis mocht worden, het duinenparcours.
Op een paar kleine technische mankementen na werd het een vlekkeloze start.
Met dank hiervoor aan de technische assistentie van choufkes begeleider Dave.

Na de groepsfoto besloten we om allemaal samen de duinen in trekken. Kwestie van iedereen een idee te geven waaraan ze zich mochten verwachten.
Een proevertje was het en iedereen kon op die manier voor zich uitmaken met welke groep mee te rijden, beginners of gevorderd.
De groep gevorderden reed al vlug richting Oostduinkerke. Onderweg namen we al wat eerste  mooie singletracks mee en wat vielen ze in de smaak.

In Nieuwpoort kozen we voor een originele oversteek van ’t water nl. een overzet via het pondje.

Leuk alternatief maar het was oppassen geblazen bij het uitstappen. Een paar glimmende ijsplekken en het bedriegelijk bangkirai hout zorgden ervoor dat een paar ladies hun evenwicht effekkes verloren. Gelukkig zonder al te veel erg.
We fietsten richting Koksijde om daar kennis te maken met het uitdagend duinengebied van de hoge blekker.
Begeleider Dave bemerkte plots dat er toch iets mis was met zijn buiten achterband. Geen klein probleempje maar een heuse scheur erin.

Met een stukje rubber dat één van de ladies bij had, wonder bij wonder, kon het euvel ook niet verholpen worden. Dan maar naar de dichts bijzijnde fietswinkel in Oostduinkerke waar zijn favoriete furious fred gelukkig voorradig was.
Klaar om er terug volledig in te vliegen.

Het duinengebied van de hoge blekker had inderdaad serieus wat te bieden, een paar deftige kuitenbijtertjes, wat technische afdalingen, los zand.... Dave leerde er ons ook dat in het spoor blijven en wat snelheid maken de beste optie was om er in één trek door te geraken.

Nog wat verderop had Dave had toch ook wel zin om eens echt te zien hoe het zat met die technische capaciteiten van de ladies. Een super steile helling die we met de club leden enkel naar beneden afreden, liet hij ons op rijden. Straf maar enkele ladies raakten ook die boven. Via het mtb parcours van Nieuwpoort kwamen we aan onze middagstop. Tijd voor de verbroedering met de beginners groep.  

Ook met Rosi en Viv die noodgedwongen hun mtb om gezondheidsredenen op stal moesten laten staan.
Zij hadden er een stevige wandeling van 20km op zitten naar de taverne Tearoom Gemeente Sint-Joris.


We genoten er met volle teugen van een warme hap en vooral van het socializen.
In de namiddag splitsten we terug op in 2 groepen. De 2 ladies van Brugge hadden nog andere verplichtingen - lekkere frietjes klaarmaken bij frituur bosrand in St. Michiels  -  en reden richting Middelkerke.

De gevorderde groep vatte  de terugweg aan maar natuurlijk namen  we onderweg we alle single tracks nog eens mee die onze terugweg te bieden had.
Onze choufkes fotograaf ‘den hond’ verschool zich verderop in de duinen met als resultaat wat mooie actie foto’s.

De km’tjes of het zand begon voor sommigen serieus in de benen te zitten maar plooien deden ze niet.
Eens in Middelkerke aangekomen kregen ze de keuze om nog eens de duinen van Middelkerke en Raversijde te verkennen. Zonder enige twijfel natuurlijk.
Alweer stond Dave verrast van de technische capaciteiten van de ladies. Trappen afrijden is voor hen geen enkel probleem.

De rit zat erop.  Met onze 65 km duinen in de benen waren we moe en voldaan.

Rest ons enkel nog douchen en genieten van een super gezellige après.

Nogmaals s een dikke merci aan de  choufkes Jerry en Dave voor de begeleiding, en onze getrouwe fotograaf Geert voor de mooie plaatjes.
Voor wie nog eens van dit prachtig parcours wil genieten. Afspraak begin november voor onze jaarlijkse chouffetocht. Hou alvast de TT kalender in het oog.