Vrijdag rond de middag arriveerde ik aan Haus Lela, een mooi gerenoveerd Ardeens huisje, waar al enkele ladies me opwachtten. Na een rondje door het huis vertrokken we met 5 voor een eerste verkenningsrit. Pijltjes werden gevonden, de bakker en supermarkt gelokaliseerd, en ook al enkele modderstroken die we de volgende dagen dienden te mijden :)

Zaterdag, nadat er nog 10 extra dames bij gekomen waren, vertrokken we in groep via een roadbook van O2-bikers. Het werd een mooi opwarmingsritje van 45km. Na de middagpauze vertrokken de zogenoemde die-hards terug voor een tweede etappe, ditmaal een vaste route, één van de mooiste van de streek.
We kwamen terug aan het huisje met in totaal die dag 85km op de teller. Na de bikewash en een verkwikkende douche, werd er met vrouw en macht gewerkt om een maaltijd voor 15 personen te bereiden, en vooral om alle onderdelen op hetzelfde moment klaar te krijgen. Het resultaat was een lekkere tagliatelli met zalm en spinazie, en iedereen genoot na van de leuke dag, en er werd lustig bijgepraat en plannen gemaakt voor de dag nadien.

Zondag stond er namelijk de toertocht van Géromont op het programma, waarvan we de pijlen toevallig gisteren ontdekt hadden, en die er zeer aantrekkelijk uitzag. En alle verwachtingen werden ingelost: een enorm gehalte bos en singletracks, technische afdalingen, steile klimmen, prachtige uitzichten, 4 bevoorradingen en 1500hm op 55km. Ook de groepjes die een kortere afstand kozen    hadden een fantastische dag.

 

's Avonds vertrokken de meeste dames terug huiswaarts om een nieuwe werkweek aan te vatten. Degenen die nog een dagje verlof teveel hadden, reden maandag nog een recuperatieritje richting Sankt-Vith, om rond de middag met een voldaan gevoel deze mooie streek weer de rug toe te keren.

Wat mij betreft was het een zeer geslaagd en ontspannend weekend, fijn om alle ladies terug te zien en weer enkele nieuwe te leren kennen!

Gwen Voets