Naar aanleiding van onze geslaagde MTB ladiesuitstap in Winterberg vorig jaar, kozen we nu voor een mountainbikeweekend in de streek van Malmedy.
We huurden een aaneenschakeling van 2 huizen met 16 slaapplaatsen in Born (Amel).
En nu maar hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn.
Toen we vrijdag arriveerden, hadden we direct een zeer positieve indruk over het huis en de ligging. In de NM gingen 5 ladies al op pad om zo de streek te leren kennen. ’s Avonds arriveerden nog 8 ladies. Iedereen keek er naar uit want de weersvoorspellingen waren positief. Zaterdagmorgen arriveerde de laatste lady om ons te vervoegen zodat we in totaal met 14 ladies het weekend gingen doorbrengen.
Vrijdagavond werd het een spaghettimaaltijd met zelfgemaakte saus van de kokkin Rosi Gruyaert. Nadien staken we de koppen bij elkaar voor wat komen ging en we beslisten om zaterdagVM met z’n allen samen te rijden. We kozen een GPSparcours, gevonden van O2bikers. Vlug werden alle GPSen verzameld zodat we het parcours konden uploaden.

We opteerden om de rit ’s morgens aan te vatten om 10:00u zodat iedereen de tijd kreeg om uitgebreid te ontbijten. En de ladies waren zeer stipt: om 10:00u zaten we allemaal op de fiets, richting parcours O2bikers.
Onderweg werd er ook tijd gemaakt om enkele kiekjes te nemen en het werd rap duidelijk dat de sfeer er goed inzat. Na de rit reden we terug richting huisje, sommigen begonnen aan de bikewash, anderen hadden nog een 2de parcours gepland.

Na de picknique vertrokken dus nog een 9-tal ladies voor de 2de tocht en ze verkenden nr 3 van een vast parcours. Dit parcours werd snel als zwaar en technisch ervaren. Tijdens deze tocht zagen we pijlen hangen van een georganiseerde TT en merkten op dat deze op zondag (dus de dag nadien) georganiseerd werd.
Gwen was zeer attent en scheurde een stukje van de pijl af met datum en plaats van vertrek zodat we 's avonds konden nakijken waar de start zich bevond. Toen we zaterdag arriveerden, hadden we al 84 km op de teller.
Eenmaal aangekomen aan het huis kregen de fietsen een poetsbeurt, ook onze kleedjes werden getrakteerd op een wasbeurt, nadien kropen we zelf onder de douche.

De dag werd gevierd met glaasje cava en de ladies gingen aan de kook. Het werd een gezellige zaterdagavond en rond 23:00u kropen de meeste ladies onder de lakens want er stond zondag een zware rit op het programma.
We hadden zaterdagavond beslist om deel te nemen aan die TT.
Lady Ursi kwam die dag meebollen en ze stond rond 09:15u aan het huisje. 5 Ladies vertrokken met de auto naar de startplaats in Géromont.
Elke moest ons ’s morgens met pijn in het hart al verlaten wegens andere verplichtingen, de anderen vertrokken per fiets en kwamen na een 7-tal km op het parcours vanwaar ze de tocht konden aanvatten.

Het was een heel mooi, zwaar en technisch parcours. Na de 2de bevoorrading werd de groep nog eens gesplitst met lady Dora als kopvrouw. Zij namen een kleinere afstand doordat sommige ladies niet te laat huiswaarts wilden terugkeren. De organisatie van de TT was uitstekend, de bevoorradingen super, de zon was van de partij, iedereen had een heel mooie zondag achter de rug.

                     

Terwijl de laatste ladies hun fiets nog een poetsbeurt gaven, stonden enkelen aan het kookfornuis om nog zo veel mogelijk ladies te laten genieten van een laatste avondmaal vooraleer huiswaarts te keren.
3 Ladies bleven nog tot maandag. Zij hadden beslist om zondagavond al wat te beginnen met de opkuis zodat ze maandagmorgen nog een laatste ritje konden rijden. Om 09:00u vertrokken ze voor een gepijld parcours (nr 4) van 33 km. Rond 11:30u arriveerden ze aan het huisje, hun fietsen kregen nog een kleine poetsbeurt, er werd nog iets gegeten en de taken werden verdeeld om de laatste hand te leggen aan het opruimen. De wagens werden geladen, alles nog eens gechecked en dan richting huiswaarts met een zeer goed gevoel.

Voor mij waren het de eerste tochten op de mountainbike sinds mijn blessures en ik kon me geen mooiere comeback op de mountainbike voorstellen.

Iedereen had hetzelfde gevoel: dit was niet ons laatste MTB Ladies weekend.
Bedankt aan alle ladies voor dit prachtig weekend.

Viv Arys