Vrijdag ... net te laat voor een eerste tocht in de Ardense bossen, dan maar een rondleiding doorheen het prachtig gehuurde huisje.
Een huis waar je in verloren kan lopen, maar ideaal voor een bende meiden. Uitgepakt en enkele uren later konden we aan ons avondmaal beginnen.
Rosy had voor lekkere spaghetti saus gezorgd en dat smaakte! Genoeg voorraad inslaan voor de mtb tochten van zaterdag. Doorheen de avond stroomde er meer en meer Ladies binnen en al snel lagen de kamers vol.

Nog even kennismaken met iedereen bij een glaasje wijn en wat chips. Het enige wat ons die avond nog restte was een beslissing maken over welke tocht we de volgende morgen gingen doen. De O2 bikers tocht werd uiteindelijk gekozen.

Tijd om te gaan slapen zodat we goed uitgerust zijn voor de volgende dag.

Na een rumoerige nacht, stonden we fris bij de ontbijttafel. Brood, yoghurt, fruit alles was in orde. En klaar stonden we voor onze eerste rit. Met 15 ladies vertrokken we met volle moed en goesting. Omhoog omlaag omhoog omlaag 45 km lang, wat was dat een zalige rit. Hoogtemeters genoeg, maar voor enkele Ladies nog niet technisch genoeg.

      

Daarom besloten we in de namiddag met nog enkele ladies een 2de rit te doen die net meer technisch was. Het was een pittige tocht en blij waren we toen we terug bij het huisje aankwamen. De fiets kuisen, douchen en dan was het al weer tijd voor het avondmaal.
Tagliatelle met zalm en spinazie, jammy!

En daarboven op kregen we nog een toetje en dat hadden we dubbel en dik verdiend.

Tijdens die namiddag tocht, zagen we pijlen hangen van een organiseerde toertocht die zondag doorheen de Ardense bossen kwam. ‘s Avond beslisten we dan ook dat we zondag die toertocht gingen fietsen. Enkele gingen met de auto naar de start voor een kortere toer, maar de andere gingen op zoek naar de pijlen en gingen vandaar verder.

De toertocht was super, zeer mooie uitzichten, goede bevoorradingen, klimwerk, technische passages, alles er op en eraan. Een perfecte afsluiter voor een fantastisch Ladies weekend.

Moe maar voldaan keerde we dan ook terug. Stiekem hopend dat het niet lang gaat duren vooraleer we nog eens zo’n weekend kunnen meemaken.

Chapeau voor de organisatie van het weekend! Op naar het volgende!

Ellen Swinnen