Lady actief feb 2014 Ursula Grosjean

Februari is zo’n maand waarin van alles kan gebeuren. Het is enerzijds een moment om stillekes aan de kilometers op de weg wat op te bouwen, als voorbereiding op de lange ritten van de “voorjaarsklassiekers”. Het weer kan dan nogal eens een spelbreker zijn, maar dat is dit jaar geen excuus! Anderzijds is het de periode om de bergen in te trekken met de skilatten!
Dus zijn er ook dit jaar een paar fietsweekends weggevallen ten voordele van andere leuke activiteiten. Het moet niet altijd fietsen zijn hé.

Maar toch…. het is moeilijk om het helemaal te laten ;-). Het gebrek aan regelmaat deze maand, heb ik, mede dankzij het zachte weer, gecompenseerd door in de week wat meer te fietsen en op de niet-fietsdagen de spinningfiets op te springen, al was het maar voor een uurtje en soms wel met wat tegenzin. Maar alle beetjes helpen immers!

De voorbije maanden heb ik samen met de mtb-ladies veel toertochten gereden, maar februari daarentegen was een mountainbike-loze maand.
Mijn fietsclub blijft heel de winter doorfietsen op de baan, dus heb ik elke gelegenheid gebruikt om met hen te trainen: zaterdagnamiddag ritten van 4u, zondagvoormiddag een 3-tal uurtjes en op woensdag was ik, indien mogelijk, ook van de partij. Het resultaat is een totaal van 890 fietskm op de teller.

                 

Baanfietsen blijft voor mij de beste conditietraining: zoveel mogelijk kilometers in de benen krijgen en snelheid en kracht trainen.  Door in een sterke groep mee te fietsen, moet ik me telkens goed inzetten om het tempo te volgen, wat lichaam en geest ook sterker maakt! En eenmaal als je voelt dat het beter en beter gaat, wordt de motivatie ook beter en beter…. Tot je de kop kan nemen met 25 mannen achter je aan (!). Toch wel een fantastisch gevoel!

En straks op naar Mallorca met 17 ladies!