Lady actief jan 2014 Viv Arys

In januari werd er geen MTB ladies dag georganiseerd maar de meesten bleven individueel of in groepjes verder trainen. Ook ikzelf bleef niet bij de pakken zitten.

Op 1 januari vertrok ik, samen met mijn zus, met de mountainbikes in de auto naar Durbuy.
In de namiddag reden we daar ons eerste (klim)ritje van het jaar: 69,5 km met 1000 m HV. De dag nadien regende het en ik besloot om wat klusjes te doen in de bungalow.

Op 3 januari reden we een mooi gedownload parcours van 63,5 km met 990 m HV. Op 4 januari kropen we terug de fiets op en we volgden opnieuw een mooi parcours van 63 km met bijna 1000 m HV. De laatste dag besloten we een iets minder zwaar ritje te rijden maar we kwamen ook uit op 76 km met 850 m HV. Mijn eerste week was dus al redelijk intensief.


Ik had goede voornemens voor 2014 en ging bijna elke
dag met de fiets naar het werk in Brussel, regenen of niet, de fiets stond klaar. Dit brengt me toch 48 km per dag op wat een goede training is voor mijn basisconditie.
Door de vele regendagen in januari had ik weinig of geen zin in modderploeteren zodat ik het mountainbiken wat links liet liggen en ik overschakelde op baanritten, dit ook als voorbereiding op ons uitstapje naar Mallorca.
Op zaterdag 18 januari ging ik voor de eerste keer met de koersfiets op stap en ik
sloot me aan bij een groep die zich voorbereiden op de Ronde van Vlaanderen. Die dag had ik 98 km op de teller. De dag nadien, zondag 19 januari, reed ik mee met mijn groep Van Eyck boys and girls en daar reed ik 96 km.
Tijdens de werkdagen reed ik opnieuw elke dag met de fiets naar Brussel.


Zaterdag 25 januari ging ik terug naar Wichelen, goed voor een rit van 104 km. Zondag 26 januari reed ik opnieuw met Van Eyck boys and girls en goed voor 92 km.
De voorbereidingen voor Mallorca lopen dus gesmeerd en ik krijg echt zin om zo snel mogelijk de vlieger te nemen en af te zakken naar Spanje.
En de laatste week van januari trok ik terug met één van mijn velookes naar Brussel, koud of niet, Viv gaat erdoor.

Op 31 januari stond de teller op 1522 km, wel allemaal baanritten.

MALLORCA, here we come !!!!!