MTB Lady Dora actief okt/nov 2013

Toen Viv me vorige maand vroeg om een maandverslagske te schrijven had ik zoiets van “Oei, ik heb bijna niet meer gereden, we zitten in de winterperiode.”
Ze was op het idee gekomen om regelmatig iets in de nieuwsbrief in te lassen omtrent trainingen.
Wat hebben onze mtb ladies zoal in hun trainingsschema’s zitten? Bedoeling – andere dames inspireren en motiveren tot het mountainbiken.
Als ik dan een
s terug kijk op afgelopen maand dan zitten daar, dankzij de mtb ladies, toch wel wat km’tjes in, al is het dan oktober/november.

Op 19 oktober hadden we de ladiesdag in Zonhoven, de afgelopen jaren zijn we daar al een paar keer gaan fietsen, dankzij Ursi en haar compagnons kunnen we er genieten van een heel mooi parcours, inclusief den Teut. De 70 km mtb gingen mij eigenlijk vrij goed af.
’s anderendaags was het iets minder, wat ik dan doe in de winterperiode, ik haal mijn gewone damesfiets al eens van stal, goed gekleed (bij echte koude is dat dan een skipak) en dan toer ik uren rond op dat ding. Dankzij de knooppunten in Vlaanderen heb je altijd weer een doel, de basis voor het volgend seizoen!

 

De week nadien kwam ik op het idee om met de mtb naar de toertocht in Leopoldsburg te fietsen, weer afgesproken met enkele ladiekes. ’s Avonds alweer 90 km op de teller (Heb mij wel wijselijk laten ophalen in Leopoldsburg). Nog eens terug was iets te veel van het goede.
De volgende dagen heb ik het dan wat rustig aan gedaan, vrij slecht weer ook, enorm veel wind en regen. Gevolg, de wandelschoenen aangetrokken. Wandelingen van 7 à 10 km staan in de winter al eens vaker op het programma, ook goed voor de conditie, toch?
Het weekend v
an 1-2-3 november  geen afspraken met de ladiekes , maar wel ladiekes gezien op TT As en TT Aarschot. 2 mooie en pittige toertochten die nooit ontbreken op mijn TT lijstje. Kiss
Het verlengd weekend van 9-10-11 november heb ik redelijk wat uurtjes op mijn fietsen doorgebracht. Zaterdag en zondag met mijne Norta, in totaal wel zo’n 7 uur, op ’t gemakse want ik moest mijn benen sparen voor maandag.

Maandag, afspraak met de ladies in Koersel, 86 km mtb stonden op het programma.
We vreesden ervoor want het had de afgelopen weken enorm veel geregend en we waren voorzien op één en al modderpoel. Niets was minder waar, de organisatoren hadden het parcours uitgestippeld over droge singletracks en de modderstroken tot een minimum beperkt. Aan het einde van de tocht ook nog de mijnterril voorgeschoteld gekregen. De afdalingen, die lukte mij nog wel, maar de laatste 2 klimmetjes die moest ik noodgedwongen te voet naar boven. Het was “op” na 80 km mtb nog nen terril?. Pff mijn beentjes protesteerden. De volgende dagen weeral maar wat rustig aan doen en uitkijken naar de ladiesdag van Linda in Essen-Wildert op zaterdag 16/11.

                
In die omgeving was ik nog nooit gaan mountainbiken. De gidsen namen ons, via de Kalmthoutse Heide, mee naar Nederland, Huybergen en omstreken. Heel mooi, echt een aanrader, er worden ook regelmatig toertochten georganiseerd die blijkbaar de moeite waard zijn. Mooie van die ladiesdag was dat er veel nieuwe gezichten aanwezig waren en dat we in 2 groepen konden rijden. Je zag gewoon iedereen genieten. Beetje spijtig van het weer, ganse dag mistig zodat we van de streek vrij weinig zagen maar toch weer goed voor 62 km mtb Laughing.